srijeda, 24. lipnja 2015.

Gurđijev hvalio praksu sunečenja

Čak i neke dobre navike, kao što su "sunijat" ili obrezivanje, postoje sada kod vas u islamu, pošto ste ih preuzeli iz judejske religije. Taj obredje najpre ušao u hrišćanstvo, bio je obavezan i njegovi sledbenici su ga strogo poštovali.

Ako želite, mladi moj prijatelju, mogu podrobno da vam ispričam o nastanku običaja "sunijat" i vi ćete shvatiti zašto je ta praksa, toliko korisna za zdravlje i normalan život ljudi, bila uključena u judejsku doktrinu...

Običaj koji vi nazivate "sunijat" prvi je stvorio i u judejsku doktrinu uključio Veliki Mojsije.

Što se tiče ogromne učenosti Svetog Mojsija u oblasti medicine, mnogobrojni istorijski izvori potvrđuju da je on stekao medicinska znanja za vreme svog boravka u Egiptu, dok je bio učenik visokih sveštenika koji su svoje znanje nasledili od svojih predaka Atlantiđana, prvih i poslednjih pravih zemaljskih naučnika, članova Društva Akladansa.

Na primer, kao što ste potpuno ispravno primetili, zahvaljujući obrezivanju i pranju(abdest), među sledbenicima vaše religije retko se sreću onanizam i neke venerične bolesti, a zahvaljujući poligamiji osnove porodičnog života karakteriše uzajamna, da tako kažemo, "psihološka podrška" koja, maltene, ne postoji kod sledbenika hrišćanstva.

Gurdjieff - Belzebubovi razgovori s unukom (42. Belzebub u Americi)

Nema komentara:

Objavi komentar