petak, 25. prosinca 2015.

moderan život stvara ogroman broj seksualnih psihopata

Da li je za transmutaciju potrebna potpuna seksualna ap­stinencija i da li je seksualna apstinencija uopšte korisna za rad na sebi?

Ovo nije jedno, već mnogo pitanja, — rekao je G. Pre svega, seksualna apstinencija je kod transmutacije potrebna sa­mo u nekim slučajevima, to jest, za određene tipove ljudi. Za druge tipove uopšte nije potrebna. A sa nekima je slučaj da se ona sama od sebe dešava kad počne transmutacija. 

Malo ću to  razjasniti. Za određeni tip ljudi potrebna je duga i potpuna sek­sualna apstinencija kada transmutacija treba da POČNE; to znači da bez duge i potpune seksualne apstinencije nije moguće da transmutacija počne. Ali kada je ona jednom počela, apstinenci­ja nije više potrebna. U drugim slučajevima, to jest, kod drugih tipova, transmutacija može započeti uz normalan seksualni život, čak na protiv, ranije počinje i nastavlja se bolje uz veliki izliv seksualne energije. U trećem slučaju početak transmutacije ne zahteva uopšte seksualnu apstinenciju, već, kada je ona počela, transmutacija preuzima svu seksualnu energiju i zausta­vlja normalan seksualni život ili spoljašnje prostiranje seksual­ne energije. 

Moramo zapamtiti da samo osoba koja je u potpunosti normal­na što se seksa tiče, ima bilo kakve šanse u ovom radu. Svaka 'originalnost', čudni ukusi, čudne želje ili pak strahovi, 'pri­gušivači' koji stalno rade, moraju biti u samom početku unište­ni. Moderno obrazovanje i moderan život stvaraju ogroman broj seksualnih psihopata. Takvi nemaju nikakvih šansi u ovom ra­du.

Uopšteno govoreći, postoje samo dva pravilna puta za širenje seksualne energije, normalan seksualni život i transmu­tacija. Sva izmišljanja u ovoj sferi su veoma opasna.

Nema komentara:

Objavi komentar